127310723-concept-of-intermittent-fastin

“Success is the sum of small efforts - repeated day-in and day-out.”

OERVOEDING

Intermittent fasting betekent volgens de definitie: een periode eten om vervolgens te vasten (niet eten) gedurende een bepaald aantal uren. De theorie achter intermittent fasting (IF) is dat mensen niet leefden in omgevingen waar we 24 uur per dag toegang hadden tot voedsel zoals we nu doen, onze voorouders evolueerden in een tijd dat voedsel relatief schaars was. Om op zijn best fysiek en mentaal te functioneren hadden ze geen eten in hun maag en waren ze dus ‘fasted’.(2)

Dit komt tegenwoordig neer op het niet eten voor vele uren per dag, ‘fasted’ trainen en dan je maaltijden overdag beperken tot een korter aantal uren dan de ‘fasted’ periode. Het 16: 8 intermittent fasting dieet is hier een voorbeeld van.

Wat is het 16: 8 dieet?

Het 16: 8 intermittent fasting dieet beperkt het eten tot 8 uur per dag en vereist vasten voor de resterende 16 of 24 uur. Hoewel 16 uur een lange tijd lijkt, omvat dit ook de tijd dat je slaapt. De theorie is om wakker te worden en te trainen op een lege maag, wat je lichaam dwingt om je vetvoorraden uit te putten voor energie.(2)

Je moet goede maaltijden consumeren gedurende je 8 eeturen. Tijdens het vasten moet je voldoende water drinken. Sommige mensen kiezen ervoor om ongezoete thee, koffie of BCAA’s / pre-workout in de ochtenden voor het sporten.

Wat zijn de voordelen van intermittent fasting?

Terug naar de basis

IDEE

We voorzien je in alle kennis die je nodig hebt om te starten.

het plan

Samen maken we een maandplanning

eten op tijd

Ieder individu is anders, bij ons krijg je een gepersonaliseerd plan

begeleiding

Deskundige begeleiding tijdens het gehele traject.

© Marieke Vogels 2020
  • Instagram
  • Facebook